Microsoft predstavi novo obljubljeno različico brskalnika Edge, ki temelji na Chromiumu, za Windows 7, 8 in 8.1

Microsoft je 19. junija predstavil obljubljene testne različice svojega Edge brskalnika na osnovi Google Chroma (Chromium gonilnik) za Windows 7, Windows 8 in Windows 8.1. To so Canary različice, kar pomeni, da se bodo posodabljale vsakodnevno.

Načrtujejo dodati različice brskalnika za razvijalce za vse te platforme kmalu, glede na njihovo učerajšnjo izjavo.
Microsoft ni popolnoma potrdil prenosa njihovega Chromium Edge brskalnika na Linux, ampak so namignili, da po vsej verjetnosti bodo.

Kot vse zgodnje verzije, ima tudi Microsoft težave, saj so različice še testne. Kot naprimer primankovanje podpore za Azure Active Directory prijavo, ki Microsoft obljublja odrešiti kmalu in podpora za temni način ogleda.

Microsoft prinaša Edge v starejše različice operacijskega sistema Windows in presenetljivo tudi Mac v upanju, da poenostavijo testiranje za razvijalce, ki morajo zagotoviti, da njihove aplikacije in spletna mesta delujejo v različnih operacijskih sistemih in različicah sistema Windows.

Če vas zanima kako se bo Edge razlikoval od vašega vsakodnevnega Chroma, oglejte si to sliko s spremenjenimi ali odstranjenimi Chrome funkcijami, ki jo je Microsoft izdal množici.

edgeservicesturnedoff.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja